Projektina porrasmatot





Long time no see! Vai miten se meni ;) Hirmuista vauhtia mennään joulua kohti ja tuntuu, että kaikkea, mitä haluaisi tehdä tai olisi to do -listalla, ei ehdi tehdä sitten millään. No, ei saa liiemmin stressata, vaan tehdään se mitä ehditään :) Tännekin olisi kiva raapustella vaikka ja mitä, muun muassa olkkarin sohva- ja sivupöytä saapuivat pari viikkoa sitten, ja tuli olkkariin mattokin. Nyt haluan kuitenkin esitellä teille vielä hieman keskeneräisen (ikuisuus)projektin eli portaiden matot.

Jo hyvissä ajoin ennen kuin talo oli edes pystyssä päätettiin, että taloon tulee täysin valkoiset puuportaat. Valkoiseksi maalatut portaat sekä kaksi innokkaasti niissä juoksevaa koiraa eivät välttämättä kuitenkaan ole täydellinen yhdistelmä, joten piti keksiä jonkinlainen suoja portaisiin. Googlettelin pitkään erilaisia porrasmattoja, mutta en löytänyt omaa silmää miellyttäviä, joten päädyin tekemään matot itse. Muutamat Marimekon Outlet -myymälät koluttiin mökkimatkalla ja mukaan tarttui niin Lokki, Räsymaton musta-valkoinen & musta-harmaa-keltainen -kangas sekä Isot Kivet. Paksuja puuvillakankaita kaikki. Kankaiden lisäksi ostin Ikeasta ohutta liukuestemattoa, joka osoittautui parhaimmin pitäväksi. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan matot valmistuvat siten, että mittailin askelman ja jätin muutaman sentin vajaaksi molemmilta sivuilta. Näihin mittoihin lisäsin parin sentin saumavarat. Huolittelin kankaan reunat sik-sak -ompeleella. Leikkasin liukuestematosta aavistuksen valmista mattoa pienemmän, asettelin liukuestematon huolitellun kankaan alle, käänsin reunat kerran maton alle (n. 2 cm käännös, jotta paininjalka pystyy liikkumaan) ja lopuksi ompelin suoralla ompeleella maton reunat kiinni. Voilà!

No, mikä tästä projektista tekee sen ikuisuudelta tuntuvan? Se, että ensimmäiset neljä porrasta ovat ainoat suorakaiteen muotoiset, jolloin mattojen teko on todella yksinkertaista. Loput ovat sitten aivan jotain muuta, koska meillä on U:n malliset koko ajan nousevaat portaat :) Yksilölliset kaavat pitää siis tehdä kaikista lopuista portaista, mutta hitaasti hyvä tulee! Laitan lisää kuvia, kunhan matot ovat jokaiselle askelmalle valmiit!

<3:llä Jenna

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3