Aita









Heips! Se olisi jo heinäkuu :) Juhlakausi on startannut melko aktiivisesti meidän perheessä, sillä viikonloppuna juhlittiin jo tämän kesän toisia häitä. Melkoinen ajomatka tuli tehtyä viikonlopun aikana, sillä häät pidettiin Kajaanissa. Lähemmäs 20 tuntia autossa istumista viikonlopun aikana, joten maanantaina kotiuduttuamme oli ihana päästä kaivamaan varaston pohjia ja tekemään muita pihajuttuja! Kroppa kiittää, kun saa edes sitä hyötyliikuntaa :) Kuntosalille paluusta taidan haaveilla vasta sitten syksymmällä!

Siirrytään näin sujuvasti viikonlopun vietosta ulos katsastamaan pihaamme kiertävää aitaa, joka sekin valmistui juuri sopivasti pari kolme viikkoa sitten :) Oikeastaan aita oli sellainen, jota alettiin suunnitella jo hyvin varhaisessa vaiheessa ennen kuin muut pihan osa-alueet edes olivat vielä selvillä. Näin koirataloudessa tuntuu ihan luksukselta, kun koirat voi päästää ulos suoraan takapihan ovesta ilman, että tarvitsee koko ajan olla niitä vahtimassa. Myös herrat nauttivat nurmikolla kirmaamisesta ja siitä, että saavat ihmetellä ohikulkijoita.

Alusta asti meille oli selvää, että halutaan aidaksi pensasaita. Lauta-aita tai vastaava olisi ollut toki hieno, mutta niissä kun on se huolto hieman työläämpää kuin pensasaidan leikkuu, niin jätettiin se vaihtoehto pois. Lisäksi kaava on melko tiukka asuinalueellamme, joten tämänkin vuoksi pensasaita oli helpompi vaihtoehto. Kahlattiin läpi lukuisat eri pensasvaihtoehdot ja lopulta päädyttiin taikinamarjaan. Pensas kasvaa todella nopeasti tiheäksi, tekee lehdet jo varhain keväällä ja pudottaa ne myöhään syksyllä. Lisäksi pensaasta saa muotoiltua tulevaisuudessa aidan mallisen, kunhan se ensin kasvaa :) Plussaa taikinamarjalle myös siitä, että siinä ei ole piikkejä, kuten vaikkapa orapihlajassa!

Pensaat istutettiin jo viime kesänä ja tänä keväänä askarreltiin koko takapihan kiertävä verkkoaita pensasaidan vierelle. Verkko pitää koirat omassa pihassa, mutta on jo hyvää vauhtia jäämässä taikinamarjan keskelle, joten varmasti pian aita näyttää taas pelkästään pensasaidalta :)

Sellainen päivitys pihalta tähän väliin! Seuraavaksi onkin vuorossa hieman juttua koruista sekä muista sisustusesineistä sekä arvontakin! 

<3:llä Jenna

***

Lue myös edellinen juttu: Keskikesän juhlan jälkeen

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3