DIY: Trukkilavasta yrttilaatikoksi









Heips! Vielä näin ennen juhannuksen viettoon siirtymistä yksi näppärä DIY-vinkki eli miten tehdä trukkilavasta yrttilaatikko. Tehtiin tämä yrttilaatikko jo edelliseen asuntoon ja vihdoin sain aikaiseksi ottaa sen käyttöön uuden talon terassilla. Yrttilaatikon teko on todella helppoa, suurimman osan ajasta vie sen maalaus, jos ei perinteisestä puun värisestä niin tykkää.

Yrttilaatikkoon käy oikeastaan minkä tahansa kokoinen lava, tuo meidän on jonkin verran eurolavaa pienempi. Sellainen, että siihen kuitenkin ruukkuyrtit sai istutettua. Ideana on se, että nostat lavan pystyasentoon, jolloin lavan "jaloista" muodostuu kolme istutuslaatikkoa. Tässä vaiheessa ne ovat vielä pohjattomia eli sahaa sopivan kokoiset pohjat laudasta ja ruuvaa ne kiinni. Poistettiin tuosta meidän lavasta muutamat välilaudat, jolloin jäljelle jäivät vain laatikoiden kohdalla olevat vaakalaudat. Laatikoiden sisälle nidottiin jätesäkistä muovi pitämään mullat sekä kasteluveden sisällään. Ja jotta lava pysyy pystyssä, ruuvattiin molemmille sivuille rimat tukemaan. Halusin lavasta valkoisen, joten ensin sudittiin päälle kylläste ja sen jälkeen muistaakseni pari kerrosta ulkomaalia. Lopuksi mullat sekä yrtit ja/tai vaikkapa kukat laatikoihin!

Eli ei muuta kuin askartelemaan :)

Mukavaa ja rentouttavaa juhannusta!

<3:llä Jenna

***

Lue myös edellinen juttu: Yksi haave toteutui!

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

1 kommentti

  1. Hei!
    Ompa kaunis ja kekseliäs idea tämä trukkilavayrttilaatikko! Olen nähnyt kaikenlaisia trukkilaatikon tuunausprojekteja, mutta tämä on kyllä yksi suosikeistani nyt. Näyttää mielestäni todella tyylikkäältä. Näyttää myös kohtalaisen yksinkertaiselta tehdä, pitääpä pistää tämä projektien listalle ja pistää yrtit kasvamaan. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi <3