To do list - uhka vai mahdollisuus?





Löytyykö ruudun toiselta puolelta to do -listojen laatijoita? Täällä ilmoittautuu yksi innokas asioiden listaaja!

Aihe tähän postaukseen syntyi, kun löysin viime viikolla kauan kadoksissa olleen listan, jolle olin rustaillut keskeneräisiä asioita kotona, niitä "raksajuttuja". Hienoa myöntää, että tosiaan lista oli hukassa (oliko se joutunut hukkaan vahingossa vai ei, sitä tarina ei kerro!), mutta nyt se on löydetty ja kiinnitetty keittiön magneettitaululle, josta se ilmoittaa ehkäpä jopa turhankin tiuhaan olemassa olostaan! Tästä päästään pienellä aasin sillalla juuri otsikossakin mainitsemaani kysymykseen, onko tällaiset listat uhka vai mahdollisuus? Vai kenties molempia?

Myönnän, että kiireisen arjen keskellä tuntuu usein siltä, että tehtävää olisi vaikka ja kuinka, mutta puoliakaan ei välttämättä muista. Tai kun muistaa jonkin keskeneräisen jutun keskiviikkona iltapäivällä, se voi olla niin iso töinen, että veisi joko monta iltaa tai ainakin yhden tehokkaan viikonlopun. Ajankäytöllisesti tällainen lista on mielestäni aivan loistava, sillä siitä voi nopeasti vapaailtana vilkaista, että olisiko joku sellainen asia kesken, jonka voisi tehdä ihan parissa tunnissa. Puolestaan vapaan kotiviikonlopun ilmaantuessa kalenteriin, voi listalta ottaa työn alle jonkin enemmän aikaa vievän kohdan.

Kun tämän meidän raksalistan viime viikolla löysin ja mieheni tutkaili sitä lauantaina aamupäivällä hetken, päätyi hän laittamaan keittiöömme puuttuvat silikonit. Ai että sitä mielihyvän määrää, kun sai taas yhden kohdan yliviivattua tekemättömien töiden keskeltä! Eli voi tällainen lista tarjota myös niitä onnistumisen hetkiä :) Tietenkään tällaiset listat eivät saa liiaksi rajoittaa elämää tai tuoda paineita arjen keskelle, päinvastoin! Helpotusta ja apua keskeneräisten juttujen suunnitteluun.

Kuvituskuvina ihanan aurinkoisia kuvia makkarista, josta ei löydy listattuja kohtia tuolta raksan to do -listalta!

Mukavaa maanantaita,

<3:llä Jenna

Translation: Do you use to do lists? I do, a lot! Last week I found one of these list, filled up with all the things that are still waiting for finishing at our house. I really like these kind of lists because they can be very useful e.g. for planning your week! And because of these, you don't have to try to remember everything ;)

***

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä //  Bloglovin
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!


Follow  Ensimmäinen talo -blog Facebook // Instagram // Blogit.fi //  Bloglovin
And / or join with me as a reader from the right side bar!


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3