Rentouttava loma takana - Ihana arki edessä!


Monena kesänä sitä huomaa, että lomasta ei ehdi syystä tai toisesta nauttia. To do -lista kesälomaa varten on kasvanut pitkäksi ja paineet jokaisen kohdan tekemiseen on asetettu. Kun loma koittaa, tehdään listan asioita niska hiessä, ja loman päätyttyä palataan stressaantuneena takaisin sorvin ääreen.

Kuulostaako tutulta? Näin ainakin allekirjoittaneelle on turhan monena vuonna käynyt!

Tänä vuonna to do -lista on elänyt raksaprojektin edetessä. Joitain asioita on saatu yliviivattua, joitain on tullut lisää. Mutta se päätös tehtiin ennen lomaa, että tänä kesänä voidaan myös ihan vaan lomailla. Sehän on sen loman tarkoitus kuitenkin, eikö? Palautua arjen kiireistä, laskea stressitasoja, unohtaa toviksi keskeneräiset jutut kotona ja nauttia kesästä, oli sää sitten mikä hyvänsä ;)

Kuitenkin meillä oli melko menevä loma: Tuli käytyä muutamissa häissä, mökillä ehdittiin vierailla parikin kertaa, mustikat ja lakat tuli kerättyä, mansikat haettua ihan kaupasta sekä sukulaisia nähtyä. Asuntomessuillakin pyörähdettiin viime viikon torstaina! Mutta kyllä sitä kotonakin tuli oltua ja sekä nimenomaan oleiltua. Paljon tapahtumaa kolmeen viikkoon, mutta ei ollenkaan stressiä. Sopivasti tekemistä sekä ihan vain luvan kanssa löhöilyä sekä herkuttelua! Pitkästä aikaa loma tuntui oikeasti lomalta ja akut on ladattu, ainakin hetkeksi, arkea varten :)

Ai niin! Yksi juttu, jonka olen huomannut myös todella auttavan lomamoodin saavuttamiseen, on digi- / somelakko. Tai edes todella rajulla kädellä digitaalisten laitteiden käytön vähentäminen. Pidin loman ajan tietoisesti taukoa bloggaamisesta, mutta kuitenkin otin jonkin verran valokuvia ja postailin muutamia kuvia Instagramiin, en tosin ihan joka päivä. Tietokonetta en avannut kertaakaan loman aikana, vaikka kuvien muokkaamista oli tarkoitus tehdä. Ehtiihän sitä niitä näin arkenakin muokkailla! Parasta tässä digilakossa on se, että sitä tulee oltua kyllä aivan eri tavalla läsnä sekä tehtyä kaikenlaista sellaista, jota puhelimen ruutua selaillessa tai Netflixiä tuijottaessa ei tule edes ajatelleeksi. Istuttua vaikkapa laiturilla katsellen ja kuunnellen kaunista luontoa!

Sellaiset lomapäivitykset tähän väliin :) Seuraavassa postauksessa palataan sisustusjuttujen pariin ja vielä hetkeksi takaisin asuntomessutunnelmiin!

Ihanaa viikkoa,

<3:llä Jenna

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3