Sauna







Kun tuntuu siltä, että arki rullaa eteenpäin hieman turhan lujaa vauhtia ja mukana on haastava pysyä, on hyvä muistaa välillä rentoutua. 

Sauna on sellainen asia, joka on aina ollut meillä todella tärkeässä osassa arjen keskellä. Tämän vuoksi uuden talon saunaan haluttiin panostaa se, mitä nyt neliöt antoivat myöten. Paneeli- sekä laudemateriaaliksi valittiin lämpökäsitelty tervaleppä. Edellinen saunamme oli musta, mutta tällä kertaa taidetaan antaa puun olla ihan sen värinen, kun se luonnostaan on. Ainoa käsittely on tietysti pesu sekä ölyäminen kirkkaalla parafiiniöljyllä.

Kiuas on saunan sydän. Koska meille oli tulossa sähkökiuas, vaati kiukaan valitseminen hieman enemmän aikaa. Puukiuas olisikin ollut helppo valinta, mutta se, miten saisi sähkökiukaan löylyistä mahdollisimman puukiuasmaiset, olikin asia erikseen! Pitkän googlettelun jälkeen päädyttiin Helon Himalaya -kiukaaseen. Kiukaassa on integroituna kosteutusjärjestelmä, jonka ansiosta saunan ilma on jo lämmitettäessä kostea eikä kiukaasta saa sellaisia "perinteisiä" pistäviä sähkökiuaslöylyjä. Lisäksi saunaa ei tarvitse lämmittää aivan niin kuumaksi, koska juuri kosteutuksen ansiosta hieman miedommistakin löylyistä löytyy jo "poweria". Täydellinen valinta mielestäni puukiuastyyppisistä löylyistä pitäville :)

Tänään aamu valkeni todella harmaana ja syksyisenä, juuri tällaisiin päiviin sopii iltasauna enemmän kuin hyvin!

Mukavaa päivää.

<3:llä Jenna

***

Lue myös edellinen juttu: Porvoo saapui ruokailutilaan

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa // Blogit.fi:ssä
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3