Kurkistus keittiöön









Ensimmäistä kertaa blogin historiassa kurkistus meidän keittiöön! Syy tähän keittiön esittelyn venymiseen on ollut melko yksinkertainen, en keksinyt millä saan liesituulettimen kuvun puhtaaksi :D Se kun oli niin täynnä raksamiesten likaisia sormenjälkiä, ettei oikein ollut edukseen, mutta nyt se on puhdas ja niin on koko muukin keittiö (ainakin seuraavaan kokkailuhetkeen asti). Salainen aseeni tuohon liesikuvun puhdistukseen oli keraamiselle ja induktioliedelle tarkoitettu pesukivi, sen jälkeen pyyhkiminen kostella rätillä pariin kertaan ja kuivaus mikrokuituliinalla ;)

Siivousvinkeistä itse keittiöön. Keittiön koko oli sellainen, joka määritti paljolti talomme kokoa. Alunperin keittiö oli hieman pienempi, joten päädyttiin paperilla pidentämään sitä ja samalla leventämään koko taloa. Näin saatiin täyskokoiselle jääkaapille sekä pakastimelle omat paikat kuitenkaan pöytätilasta tinkimättä. Näin jälkiviisaana taloa olisi voinut leventää vielä toisen tai kolmannenkin mokoman ja tehdä saarekekeittiön, mutta lisätään tämä sinne unelmatalon must have -listalle!

Olin jo aikaisemmin ihastunut jossakin kokovalkoiseen keittiöön. Värivalinta oli siis siten todella helppo! Kontrastia kiiltovalkeiden ovien, tason (joka on kuumuuden kestävää kvartsia) sekä välitilan lasin kanssa tuo musta komposiittiallas sekä rosteriset kodinkoneet. Mustat tai valkoiset kodinkoneet olisivat varmasti myös sopineet, mutta päädyttiin kuitenkin tällä kertaa rosteriin. Ainoastaan mikro on valkoinen, sillä se on kehystettynä yläkaapistojen joukkoon ja sulautuu näin hyvin ympäristöönsä.

Alkuperäisessä keittiösuunnitelmassa oli laatikoiden tilalla paljon kaappeja. Vaihdettiin kaikki kaapit, jotka vain pystyi laatikoiksi, jolloin jäljelle jäi vain yksi pieni kaappi alaosaan. Laatikot osoittautuivat jo edellisessä asunnossamme todella käytännöllisiksi. Siivousintoilijana ja puhtauden ylistäjänä halusin myös mahdollisimman helposti puhtaanapidettävän keittiön. Tämän takia vetimet saivat yläkaapeista jäädä kokonaan ja laatikoihin valittiin lippavetimet. Mietittiin pitkään pomppusalvoilla olevia laatikoita, mutta päädyttiin kuitenkin noihin melko pieniin ja huomaamattomiin vetimiin.

Kaikenkaikkiaan mielestäni toimiva keittiö! Toki tilaa saisi aina olla enemmän, mutta toisaalta eipä tule haalittua kaikenlaista turhaa ;)

<3:llä Jenna

Seuraa Ensimmäinen talo -blogia Facebooksissa // Instagramissa
Liity lukijaksi oikealla sivupalkissa!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentistasi <3